Klei voor het kinderdagverblijf

Een van de leukste knutselactiviteiten voor kinderen op het kinderdagverblijf is toch wel kleien. Jonge kinderen barsten immers van de fantasie, dus waarom zul je deze niet nog even extra stimuleren? Bestel de leukste kinderklei bij Kleien.com. Schort om en kleien maar!

Kleien met kinderen bij de kinderopvang

Kleien draagt bij aan de ontwikkeling van jonge kinderen. Het stimuleert namelijk niet alleen de fijne motoriek, maar ook de verbeeldingskracht, zelfexpressie en creativiteit. Peuters en kleuters ontwikkelen - door te kneden, te rollen en te kleien - de spieren in hun handen, die weer nodig zijn bij het leren schrijven op de basisschool. Ook is kleien ideaal voor momenten waarop kinderen onrustig zijn. Ze kunnen hun aandacht volledig richten op hun werk waardoor ze zich niet laten afleiden door de omgeving. Als laatste is het natuurlijk een leuke tijdsbesteding voor op bijvoorbeeld een druilerige dag.

Een groot voordeel van klei is dat het weinig voorbereidingstijd vergt. Geef de kinderen een specifieke opdracht (zoals het namaken van een bloem of figuur), of laat ze zelf experimenteren met behulp van diverse klei gereedschappen en klei vormpjes. Maar je kunt het ook in een makkelijk thema gieten en kinderen zelf laten bedenken welke voowerpen er in het thema passen wat ze zouden kunnen kleien. 
Zeker wanneer je brede groepen hebt en er dus meer leeftijdsverschil is kun je zo toch samenwerken. Zo kan een jonger kind in het thema 'winter' een sneeuwpop maken, terwijl een ouder kind een slee probeert te maken, of een sneeuwvlokje uit de witte klei snijdt.

Groothandel voor kinderdagverblijven

Bij Kleien.com verkopen wij diverse soorten (kinder)klei voor onder andere kinderdagverblijven. Je kunt bij onze groothandel dus terecht voor grote afnames. In ons assortiment vind je onder andere FIMO klei in vele verschillende kleuren. FIMO klei is speciaal ontwikkeld voor kinderen en is gemakkelijk kneedbaar. Daarnaast verkopen wij diverse klei sets waarmee je - samen met de kids - direct aan de slag kunt gaan. Na het kleien laat je de creaties even hard worden in de oven en daarna kunnen ze gebruikt worden om verder mee te spelen. 

Voor (onderwijs) instellingen

Kleien.com levert ook als groothandel aan instellingen. Zo leveren wij bijvoorbeeld klei voor basisscholen, kinderdagverblijven en voor op de dagbesteding. 
Wilt u hier meer informatie over? Lees dan de informatie op de pagina 'klei voor (onderwijs)instellingen'

Inspiratie / Blog

Lees en bekijk hier de laatste inpiratie in onze blog:
Al onze klei inspiratie

Recente artikelen:
Voordelen op de ontwikkeling bij kinderen
Kleien in het thema herfst

 

Klantenservice

Kleien.com
Keulenstraat 10A
7418ET Deventer

info@kleien.com

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.